Blatter wil nog lang doorgaan als FIFA-preses

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Blatter wil nog lang doorgaan als FIFA-preses
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sepp Blatter (foto) krijgt er maar niet genoeg van als voorzitter van de FIFA, de wereldvoetbalbond. De Zwitser overweegt om zich bij de nieuwe verkiezingen in 2011 opnieuw kandidaat te stellen voor een nieuwe ambtstermijn.

In de Franse krant Le Figaro zegt Sepp Blatter dat hij momenteel aan het nadenken is over zijn toekomst. "Als de nationale voetbalbonden vertrouwen in mij houden en mijn gezondheid het ook toelaat, kan ik me best nog eens kandidaat stellen voor een nieuwe ambtstermijn. Ik heb het gevoel dat ik helemaal nog niet klaar ben bij de FIFA", aldus de Zwitser.

Het belangrijkste punt dat Blatter in zijn periode als baas van de FIFA nog gerealiseerd wil zien, is de zogenaamde '6+5-regel'. Dit moet er voor zorgen dat in de toekomst heel wat minder buitenlandse spelers naar Europa komen en het moet de eigen competities en nationale ploegen beschermen. Vooral voor België zou dat alvast een goede zaak kunnen zijn. Momenteel wordt onderzocht hoe die maatregel kan toegepast worden binnen de Europese Unie (EU) die staat voor een vrij verkeer van goederen en diensten binnen de Europese grenzen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws