Egypte dient klacht in na nederlaag tegen Brazilië

De Nijs Michael
| 6 reacties
Egypte dient klacht in na nederlaag tegen Brazilië
Foto: © SC

Egypte speelde gisteren een bijzonder verdienstelijke wedstrijd tegen Brazilië, maar Hassan en co moesten na een late penalty van Kaká alsnog hun meerdere erkennen in Brazilië. De Afrikanen geven zich echter nog niet gewonnen.

Egypte en Brazilië maakten er gisteren een heus spektakelstuk van. De partij leek te eindigen in een 3-3-gelijkspel, tot Kaká Brazilië vanop de strafschopstip alsnog naar de overwinning schoot. Over die fase wordt er echter druk nagepraat, Egypte gaat zelfs klacht indienen bij de FIFA.

In de 89e minuut haalde Al Muhamadi de bal met de arm van de doellijn, maar scheidsrechter Howard Webb schatte de situatie fout in. De ref dacht dat Al Muhamadi de bal wegwerkte met de borst, waarna hij corner gaf. De vierde scheidsrechter floot Webb echter terug nadat die op televisiebeelden had gezien dat El Muhamadi weldgelijk zijn arm gebruikte. Het gevolg was een rode kaart voor de Egyptenaar en een penaltydoelpunt van Kaká.

"De ref en zijn assistent gaven na die handsfase aan dat er een corner getrapt moest worden. De échte beslissing werd genomen door de vierde ref, die voor een tv-scherm zat. Dat vind ik vreemd", reageert de assistent-coach van Egypte. "Webb heeft zijn beslissing veranderd nadat hij contact had met de tafel van de vierde ref. Maar in het voetbal is het toch de ref die de beslissingen neemt."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties