Bernd Schneider houdt het voetballen voor bekeken

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Bernd Schneider houdt het voetballen voor bekeken
Foto: © SC

Bernd Schneider (foto) stopt met voetballen. De Duitse middenvelder van Leverkusen heeft nog steeds veel last van de rug en beseft dat verder voetballen niet langer meer mogelijk is.

In januari had Bernd Schneider nog de hoop uitgesproken om volgend jaar deel te nemen aan het WK in Zuid-Afrika. De 81-voudige international beseft nu dat dat niet meer haalbaar is omdat hij nog steeds veel hinder ondervind van zijn rugblessure. Deze ochtend heeft de Duitser beslist om zijn carrière direct te beëindigen.

Het contract van Schneider is ondertussen ontbonden. Op 13 april 2008 liep Schneider een zware rugblessure op in de wedstrijd tegen VfB Stuttgart. Daar herstelde hij uiteindelijk nooit meer van. In mei maakte hij nog eens deel uit van de wedstrijdselectie tegen Arminia Bielefeld, maar de pijn leek niet te zijn verdwenen.

Deze week heeft Schneider zich opnieuw laten onderzoeken. De artsen hebben hem laten weten dat het beter zou zijn mocht hij een streep trekken onder zijn carrière. Schneider speelde voor Leverkusen in totaal 263 competitiewedstrijden en scoorde daarin 35 maal. Met Duitsland speelde hij in 2002 nog de finale van de World Cup tegen Brazilië (2-0-verlies).



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties