Touré: "Ik denk nog vaak terug aan Beveren"

Mathias Dumarey
| 19 reacties
Touré: "Ik denk nog vaak terug aan Beveren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gneri Yaya Touré (foto) is één van de sterkhouders van FC Barcelona. De Ivoriaan leerde echter de klappen van de zweep in ons land toen hij bij SK Beveren voetbalde.

FC Barcelona liet Gneri Yaya Touré onlangs een verbeterd contract tekenen en hing een prijskaartje van om en bij de 90 miljoen euro om zijn nek. Daarmee is hij een van de duurste voetballers ter wereld. "Ach ja, de clubs zetten enorme transfersommen in de contracten om andere clubs af te schrikken. Ik lig er niet wakker van, al besef ik wel dat ik veel geluk heb in mijn carrière", aldus de Ivoriaanse middenvelder in GvA.

"Met Thierry Henry praat ik soms nog eens over Beveren. Niet vergeten dat die club een jaar of vijf geleden nog een samenwerkingsakkoord had met Arsenal. Henry speelde toen daar nog. Ik denk nog vaak terug aan die periode in België. Ik heb er zoveel geleerd en heb alles aan de club te danken. Zonder die ervaring was ik wellicht mislukt. In België heb ik leren eten als een sportman. Als het van mij afhangt, sluit ik er mijn carrière af, als wijze van dank", aldus nog Touré.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties