Supporters Huracán willen scheidsrechter schorsen

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Supporters Huracán willen scheidsrechter schorsen

Huracán verloor op de slotdag van de Argentijnse Torneo Clausura de titel aan Velez Sarsfield na een 1-0-nederlaag bij de titelrivaal. Volgens de fans van Huracán ligt de fout bij de scheidsrechter en moet die levenslang geschorst worden.

Scheidsrechter Gabriel Brazenas en zijn assistent Ricardo Casas zijn de koppen van Jut voor de supporters van Huracán. Zij vinden dat deze twee leidsmannen door foutieve beslissingen te nemen verantwoordelijk zijn het feit dat Velez Sarsfield en niet hun club kampioen van Argentinië is geworden.

Huracán had op het veld van Velez Sarsfield genoeg gehad aan een gelijkspel maar verloor met 1-0 na een doelpunt zeven minuten voor affluiten van Maxi Moralez. In diezelfde fase zou Brazenas volgens de fans van Huracán geweigerd hebben een overtreding te fluiten van Joaquin Larrivey op doelman Gaston Mónzon. Op die manier kreeg Moralez de kans de 1-0 te netten.

Brazenas heeft in de Argentijnse media al toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt en bood ook zijn excuses aan. Dat volstaat niet voor de fans die bij de Argentijnse voetbalbond hebben aangedrongen om de ref voor het leven te schorsen. Ook het bestuur van Huracán heeft al om een sanctie gevraagd. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties