Laatste voorronde wordt nog moeilijker voor Anderlecht

Anthony Van der Planken
| 30 reacties
Laatste voorronde wordt nog moeilijker voor Anderlecht
Foto: © SC

De laatste voorronde van de Champions League lijkt voor Anderlecht nog moeilijker dan verwacht te worden. Panathinaikos, Shakhtar Donetsk en Sporting Lissabon flirten immers met de uitschakeling.

De drie teams speelden afgelopen week net zoals Anderlecht in de derde voorronde van de Champions League. Bij kwalificatie voor de vierde voorronde zou het trio -in tegenstelling tot Anderlecht- reekshoofd zijn. Dat betekent dat zij -samen met Arsenal en Lyon- tegen Anderlecht uitgeloot zouden kunnen worden.

In Brussel hoopten ze stiekem op haalbare kaarten als Panathinaikos of Sporting Lissabon, maar beide teams flirten met de uitschakeling. Panathinaikos verloor met 3-1 van Sparta Praag, terwijl Sporting thuis niet verder kwam dan 0-0 tegen FC Twente. Ook Shakhtar voetbalde zich met een 2-2 gelijkspel thuis tegen Timisoara naar een slechte uitgangspositie.

Door de slechte resultaten van het trio dreigen achtereenvolgens Stuttgart, Fiorentina en Atlético Madrid in de pot van de reekshoofden terecht te komen. Drie teams uit een sterke competitie en dus wellicht een stuk moeilijker voor Anderlecht dan Panathinaikos, Sporting of Shakhtar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties