Odd Grenland en Rosenborg delen de punten

viki meeuwis

Nadat Molde en Start gisteren de spits afbeten stonden vandaag nog zes wedstrijden op het programma in de Noorse Tippeligaen.

Bodø/Glimt, de voorlaatste in de stand, kreeg Sandefjord op bezoek. Het enige doelpunt in deze wedstrijd werd gemaakt door een speler die eigenlijk niet had moeten starten. Enkele minuten voor de aftrap moest Per Verner Rønning vervangen worden nadat hij een blessure opliep tijdens de opwarming. Hierdoor kreeg Alo Bärengrub een basisplaats toegewezen. Het was diezelfde Bärengrub die kort na de rust kon scoren. Sandefjord kwam die klap niet meer te boven en zo pakte Glimt drie broodnodige punten.

Viking trok naar Fredrikstad. Ook in deze match viel er slechts een doelpunt en al vroeg in de wedstrijd. Askar met een inworp vanop rechts. De bal ging richting doel waar de verdediging moeite had met het wegwerken van de bal. Celso Borges kon de bal te pakken krijgen waarna hij de bal in de linker benedenhoek kon placeren.

De partij tussen Lillestrøm en Tromsø eindigde in een gelijkspel. Het was het bezoekende Tromsø dat al in de tweede minuut kon scoren. Na een corner voor Tromsø kwam de bal bij Lindpere terecht die op zijn beurt de bal tot bij Reginiussen kreeg. Die kon de bal in doel werken, tussen de benen van keeper Fredrikson door. Op het half uur wist Lars Iver Strand de voorsprong tot 0-2 te vergroten. Het duurde tot na de rust vooraleer Lillestrøm kon antwoorden. Eerst was het Olivier Occean die na een goede pass van Essediri de bal in doel wist te krijgen. Kort daarop was Arild Sundgot die de 2-2 en meteen de eindstand vastlegde.

Stabæk kreeg Aalesund op bezoek. Stabæk ging meteen goed van start en in de vijfde minuut viel het eerste doelpunt. Palmi Palmason kon de bal tot bij Nannskog krijgen. Die stuurde de bal richting Espen Hoff die op links vrij stond. Zijn kopbal kwam bij Fredrik Berglund terecht die helemaal vrij stond en de bal in doel achter keeper Andreas Lie kon sturen. Rond de twintigste minuut viel het tweede doelpunt. Espen Hoff speelde de bal tot bij Pontus Farnerud die de bal laag in doel stuurde. Na de rust was het de beurt aan Hoff om te scoren. Nannskog met een pass naar Hoff die vanop links komt opzetten. Hij aarzelde niet en plaatste de bal in de kruising, onhoudbaar voor Lie.

Vålerenga trok naar Drammen waar het Strømsgodset partij gaf. Het werd geen gelukkige avond voor de ploeg uit Oslo dat het zonder André Muri, Freddy dos Santos, Erik Hagen en Jarl-André Storbæk moest stellen. Om het gebrek aan defensieve krachten op te lossen besloot Martin Andresen om de rol van verdedigende middenvelder op zich te nemen. Een erg zwak spelend Vålerenga werd door Godset van het kastje naar de muur gespeeld. Het zag er naar uit dat er in de eerste helft geen doelpunten zouden vallen. Een minuut in de toegevoegde tijd kon Fredrik Nordkvelle vanop twintig meter schieten en de bal achter Troy Perkins in doel werken. Tot dat eerste doelpunt was het vooral Godset dat heel goed speelde en verschillende kansen kreeg. Op het half uur werd het zo nodig nog erger voor Vålerenga. Linksback Juan Fuenmayor moest met een voetblessure van het veld en werd vervangen door Kristian Brix.

Na de rust bleef Godset de druk handhaven. Amper enkele seconden na de pauze kon Marcus Pedersen uithalen maar de bal ging net naast het doel. Vijf minuten later was het de beurt aan Storflor om de bal na een vrije trap richting doel te schieten. De beste kans bij Vålerenga was voor Bojan Zaijc die na de rust werd ingebracht. Hij schoot vanop dertig meter richting doel maar de bal trof de paal. Het was Marcus Pedersen die de 2-0 binnentrapte in de 67e minuut. In de toegevoegde tijd kon Komlan Amenwou de eindstand op 3-0 vastleggen. Een slechte zaak voor VIF dat met nu vijf keer achtereen onderuit ging.

De topper van deze speeldag was ongetwijfeld de partij tussen Odd Grenland en Rosenborg. Respectievelijk de nummers drie en een uit het klassement. Odd Grenland was er op gebrand om RBK hun eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. In de elfde minuut kon Chukwuma Akabueze de thuisploeg op voorsprong brengen via een knalhard schot dat in de hoek terecht kwam. Odd wist die voorsprong te behouden tot aan de rust. Na de pauze voerde Rosenborg de druk nog op. In de 60e minuut kreeg Roar Strand de bal te pakken nadat die door Tommy Svindal Larsen nogal onhandig werd weggewerkt. Strand aarzelde niet en schoot de bal vanop korte afstand in doel. De partij eindigde op een 1-1 gelijkspel waardoor Molde de eigenlijke winnaar van deze speeldag werd.