Swerts en Pellè hangt zware sanctie boven het hoofd

Nico Wieme
| 6 reacties
Swerts en Pellè hangt zware sanctie boven het hoofd
Foto: © SC

Gill Swerts zal bij AZ een tijdje verplicht op non-actief worden gezet. Dat is het gevolg van de rood kaart die de Rode Duivel vorig weekend kreeg tijdens de met 3-2 verloren wedstrijd tegen Heracles Almelo.

Gill Swerts werd door Heraclesspeler Kwame Quansah in een houdgreep genomen en rukte zich met behulp van zijn elleboog los. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer toonde de verdediger hierop de rode kaart. Die actie kwam er vlak nadat Wiedemeijer AZ weigerde een strafschop toe te kennen.

 

De aanklager betaald voetbal van de Nederlandse Voetbalbond heeft Swerts een minnelijke schikking van vier speeldagen schorsing voorgesteld. Graziano Pellè, Swerts’ collega die in diezelfde match eveneens tegen rood aanliep, kreeg zelfs een voorstel van vijf wedstrijden.

 

Beide zondaars moeten voor dinsdagochtend 10.00u laten weten of zij akkoord gaan met hun minnelijke schikking. Weigeren zij die, dan volgt een behandeling voor de tuchtcommissie komende donderdag. Zowel Swerts als Pellè hadden nog van vorig seizoen een voorwaardelijke straf van één duel achter hun naam staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties