Bayern op zoek naar eerste winst

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern op zoek naar eerste winst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op zaterdag is het in de Bundesliga vooral uitkijken naar Bayern München. Kan de ploeg van Louis Van Gaal eindelijk eens winnen? Verder staat er met Dortmund - Stuttgart ook een aantrekkelijke wedstrijd op het menu.

Bayern zoekt eerste driepunter in Mainz

Bayern München en Mainz tellen na twee speeldagen twee punten. Daar zal vooral de grote titelfavoriet niet tevreden mee zijn. Trainer Louis Van Gaal (foto) kan voor de verplaatsing naar de promovendus geen beroep doen op Franck Ribéry. De Fransman is nog steeds niet volledig fit. Bovendien kan Bayern ook niet rekenen op Martin Demichelis, Mark Van Bommel en Luca Toni. Daniël Van Buyten is wel fit en start allicht ook aan de wedstrijd. Onze landgenoot en zijn teammaats klaren de klus maar beter voor aanvang van het laatste kwartier. Het is al twaalf matchen geleden dat de titelfavoriet nog eens kon scoren in de laatste vijftien minuten.

Bij Mainz lijkt Aristide Bance dan weer aanspraak te mogen maken op een basisplaats. Coach Thomas Tuchel liet alvast weten dat hij enorm tevreden is over de aanvaller. Vorige week zat de Burkinees nog op de bank, maar toen hij mocht invallen, vond hij wel de weg naar doel. Ook Peter Van der Heyden wordt in de basiself verwacht. 

Subtopper tussen Dortmund en Stuttgart

VfB Stuttgart en Borussia Dortmund wonnen en verloren tot dusver een keer. Het wordt voor Stuttgart alvast niet eenvoudig om met de drie punten terug huiswaarts te keren. Het is al 18 competitiewedstrijden geleden dat de ploeg van trainer Jurgen Klopp (foto) nog eens verloor in eigen huis. Bovendien krijgen de Borussen voor eigen volk ook amper een doelpunt binnen. Het incasseerde al 441 minuten geen tegengoal meer in het Signal Iduna Park. Het clubrecord komt bijgevolg in zicht. In 1990 hield Dortmund het in eigen huis 497 minuten  zonder tegengoal uit. 

Dortmund moet het tegen Stuttgart wel doen zonder Sebastian Kehl en allicht ontbreekt ook Markus Feulner. Aan de overkant zijn Ricardo Osorio, Roberto Hilbert, Christian Träsch, Khalid Boulahrouz, Martin Lanig en Alexander Stolz niet van de partij.

Schwaab ontmoet ex-team Freiburg

Vorige week speelde verdediger Daniel Schwaab nog voor SC Freiburg, maar zaterdag kijkt hij met Leverkusen datzelfde Freiburg in de ogen. De verdediger zit bij Bayer allicht wel op de bank.

Bij Freiburg ontbreken Ömer Toprak, Eke Uzoma en Simon Poulin. Leverkusen heeft geen personeelsproblemen, al is Patrick Helmes natuurlijk wel nog een tijdje buiten strijd. Verwacht wordt dat trainer Jupp Heynckes met dezelfde elf aan de start komt als vorige week.

Köln hoopt op eerste puntje

1. FC Köln is na twee speeldagen het enige team dat nog niet kon winnen. Thuis tegen Frankfurt moet daar verandering in komen. Bij de thuisploeg hopen ze dat Lukas Podolski iets scherper voor de dag komt in vergelijking met de vorige thuiswedstrijd. Köln doet het tegen Frankfurt zonder Manesseh Ishiaku (foto). Hij kwam te laat op de laatste training van deze week en werd door trainer Zvonimir Soldo uit de selectie gezet.

Michael Skibbe kan bij Frankfurt geen beroep doen op de langdurig geblesseerde Pirmin Schwegler. Voor het overige zijn Martin Fenin en Markus Pröll twijfelachtig. Zlatan Bajramovic komt mogelijk in de basiself.

Frankfurt kon al vijftien jaar niet meer winnen bij Köln. Daartegenover staat dat Köln slechts een van zijn laatste twaalf thuismatchen winnend kon afsluiten.

Nu al zespuntenmatch tussen Nürnberg en Hannover

Het ziet ernaar uit dat de wedstrijd tussen Nürnberg en Hannover nu al een zespuntenmatch is. Nürnberg mag de partij met veel vertrouwen tegemoet zien. Het is al 21 jaar geleden dat Hannover nog eens kon winnen op bezoek bij de promovendus.

De thuisploeg mist Isaac Boakye en Mike Franz. Raphael Schäfer speelt dan weer zijn honderdste eersteklassewedstrijd voor Nürnberg. Bij Hannover staat er op de derde speeldag al een nieuwe coach voor de groep. Dieter Hecking gooide eerder deze week zelf de handdoek in de ring en wordt voorlopig opgevolgd door Andreas Bergmann. De nieuwe trainer heeft af te rekenen met heel wat geblesseerden. Jan Schlaudraff, Sofien Chahed, Altin Lala, Vinicius, Jan Rosenthal, Sergio Pinto, Leon Andreasen en Mikael Forsell zijn niet inzetbaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties