FC Kopenhagen rekent af met FC Midtjylland

viki meeuwis

Aarhus kreeg promovendus Silkeborg over de vloer. Silkeborg, in het begin van het seizoen nog als degradatiekandidaat bestempeld, heeft al enkele verrassende zeges behaalt dit seizoen. Het was dus afwachten of ze ook AGF de baas konden.

Silkeborg speelde een goede match en al na drie minuten kon Christian Holst de bezoekers op voorsprong brengen. AGF had tijd nodig om zich van die verrassing te herstellen. Anders Kure had de gelijkmaker kunnen maken toen hij geheel vrij stond maar keeper Lasse Heinze stond in de weg. Silkeborg bleef aandringen en halverwege de eerste helft was het bijna zo ver. Jim Larsen won het duel na een corner van Frank Hansen maar zijn kopbal kwam op de dwarslat terecht. Na de rust herpakte AGF zich, Nando Rafael vond de weg naar het doel. Slechts drie minuten later kon ook Jim Larsen scoren maar spijtig genoeg was het wel in eigen doel. Pech voor Silkeborg maar de ploeg liet zich niet kennen. Met nog twintig minuten te gaan wist Jesper Bech de gelijkmaker te scoren waardoor Silkeborg toch nog een puntje mee naar huis neemt. AGF blijft met dit gelijkspel aan de leiding met veertien punten, terwijl Silkeborg op plaats acht staat met zes punten.

FC Midtjylland kreeg FC Kopenhagen op bezoek. De wedstrijd begon meteen goed voor de landskampioen want in de zevende minuut wist Mathias “Zanka” Jørgensen de bal na een corner getrapt door Oscar Wendt in doel te werken. De bezoekers bleven druk zetten en ook Pospech kreeg een goede kans maar de bal ging net over. FC Midtjylland maakte een eerder passieve indruk en dat werd door FCK vakkundig afgestraft. Martin Vingaard wist na een goede combinatie Dame N’Doye vrij te spelen die de 2-0 binnenwerkte. Op het half uur had het 3-0 kunnen staan maar het schot van Ailton eindigde op de paal. Bij Midtjylland was het Danny Olsen die nog voor de pauze de 1-2 op het scorebord zette. Dat was het signaal dat FCM nodig had om uit de coma te ontwaken. Tot aan de pauze toe was het de thuisploeg die dan de partij stuurde met goede pogingen van Mikkel Thygesen en Danny Olsen.

Na de pauze bleef het een interessante wedstrijd. De eerste gevaarlijke actie kwam er van de kant van FC Kopenhagen waar Martin Vingaard de 3-1 kon maken. Ailton speelde Vingaard geheel vrij en hij had de bal maar in doel te schieten. Naar het einde van de match toe leek het of de verdediging van de thuisploeg in rook was opgegaan. FC Kopenhagen kende weinig moeite om de bal nog eens in doel te krijgen. William Kvist dribbelde zich makkelijk voorbij keeper Onyszko en deed de netten nog eens trillen. Met deze zege staat FC Kopenhagen nu op de vierde plaats met tien punten. FC Midtjylland staat er met vier punten op de tiende plaats heel wat minder goed voor.