Mertens krijgt lofbetuigingen van Dick Advocaat

Mathias Dumarey
| 11 reacties
Mertens krijgt lofbetuigingen van Dick Advocaat
Foto: © SC

Dries Mertens (foto) heeft zich bij FC Utrecht vlot kunnen aanpassen aan het niveau van de Nederlandse Eredivisie. Hij kreeg gisteren zonder zijn naam te horen vernoemen lofbetuigingen van Dick Advocaat op diens persconferentie in Brussel.

Dick Advocaat zei gisteren zonder diens naam te noemen dat hij een leuke speler had gezien bij FC Utrecht die het erg goed deed. Dat kan niemand anders zijn dan Dries Mertens. Het jeugdproduct van AA Gent rijpte enkele seizoenen in de Nederlandse tweedeklasse bij AGOVV Apeldoorn. Daar werd hij weggehaald door FC Utrecht.

Dick Advocaat volgde Mertens al in de Eredivisie. Hij zat in de tribune bij ADO Den Haag waar FC Utrecht met 0-1 ging winnen dankzij een doelpunt van onze jonge landgenoot. Mertens, 1 meter 69 groot, hoopt nu dat er een selectie zit aan te komen voor het nationale elftal.

"Een trainer die ik nog ken van bij Eendracht Aalst belde me op om te zeggen dat ik moest kijken naar het filmpje van de persconferentie van Advocaat. Ik deed dat samen met mijn vriendin en ze begon te gillen toen ze hoorde dat Advocaat over mij bezig was. Ze dacht al dat ik geselecteerd was. Het is natuurlijk nog zover niet, maar ik hoop dat het wel eens zal gebeuren. Ik ga er in ieder geval van uit dat ik er voor de volgende wedstrijd nog niet bij zal zijn, maar zijn woorden waren wel super", aldus Mertens in HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties