Geen Oranje-spelersvrouwen op het WK

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Geen Oranje-spelersvrouwen op het WK
Foto: © SC

De internationals van de Nederlandse nationale ploeg zullen het in juni volgend jaar moeten stellen zonder vrouw of vriendin. Henk Kesler, de directeur van de KNVB, geeft aan dat dit besluit genomen is uit praktische overwegingen.

De Nederlandse nationale ploeg regelde op vroegere mondiale en continentale eindtoernooien altijd het verblijf en het vervoer van de spelersvrouwen. In Zuid-Afrika komt daar nu verandering in. "De afstand is te groot en we spelen in drie verschillende steden. Ik heb echt geen idee waar we de spelersvrouwen zouden moeten onderbrengen. Tijdens het afgelopen EK in Zwitserland en Oostenrijk was het makkelijker omdat we alle drie onze groepswedstrijden in Bern speelden", aldus Henk Kesler in Sp!ts.

Enkele weken geleden kregen de spelers het nieuws al te horen. "Het was een onderwerp van discussie, maar uiteindelijk konden de spelers het wel begrijpen. We boden ze trouwens een mooi alternatief. De spelersvrouwen zullen zeker welkom zijn tijdens het trainingskamp dat we in mei organiseren in Oostenrijk. De spelers vonden dit een prima oplossing", besluit Kesler. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Anderlecht op 2-0 Live

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties