Genoa wint stadsderby en verkleint kloof

Anthony Van der Planken

Genoa heeft in een bewogen stadsderby met 3-0 gewonnen van Sampdoria. Het dicht zo de kloof met de grote rivaal.

Sampdoria, vierde in de stand, begon met vier punten voorsprong aan de derby tegen Genoa. Daar was op het veld weinig van te merken. Al na tien minuten kroop Genoa op voorsprong na een licht toegekende penalty. Milanetto twijfelde niet en knalde de 1-0 tegen de netten.

Op slag van rust zag het er wel benard uit voor de thuisploeg. Biava kreeg zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen.

Toch bleef Genoa baas na de rust. Rossi scoorde zelfs de 2-0. Sampdoria geraakte gefrustreerd en kwam ook met tien te staan. Palladino zorgde uiteindelijk nog voor de 3-0-eindstand.

Geen problemen voor Udinese
Udinese won thuis met 2-0 van laagvlieger Livorno. Di Natale en Floro Flores zorgden voor een vlotte zege.