Zevende gelijkspel op rij voor Man City

Anthony Van der Planken

Manchester City is er opnieuw niet in geslaagd te winnen. De steenrijke Engelse club speelde voor de zevende keer op rij gelijk, dit keer tegen Hull.

Nochtans zag het er lange tijd goed uit voor de club van Vincent Kompany, die opnieuw niet van de bank kwam. City domineerde de eerste helft en kwam op slag van rust verdiend op voorsprong na een gelukkig afgeweken goal van Shaun Wright-Phillips. Na de rust sloeg de twijfel echter toe. Plots kreeg Hull goede kansen, en dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker tien minuten voor tijd.

Daar hadden de bezoekers wel een cadeautje van de ref voor nodig. Bullard nam het geschenk in dank aan en zette de penalty perfect om. 1-1, opnieuw een gelijkspel voor City, dat de top vier ziet weglopen.

Aston Villa en Tottenham in evenwicht
City mist zo ook de kans om te profiteren van het puntenverlies van concurrenten Aston Villa en Tottenham, die in Villa Park gelijkspeelden. Agbonlahor bracht de thuisploeg al vroeg op voorsprong, Dawson scoorde diep in de tweede helft de gelijkmaker.

West Ham - Burnley werd een spektakelwedstrijd met maar liefst acht goals. West Ham liep 5-0 uit, maar slikte in het slot toch nog drie doelpunten.

West Ham doet zo een goede zaak onderin, want concurrent Bolton bleef steken op een 1-1-gelijkspel op het veld van Fulham.

Wigan won dan weer met 1-0 van Sunderland, Blackburn - Stoke ten slotte bleef 0-0.