Speeldag 18: Belangrijk weekend voor staartploegen.

carol Vander Cruyssen
| 7 reacties
Speeldag 18: Belangrijk weekend voor staartploegen.

Op Cappellen en Mechelen worden 2 matchen gespeeld, die de staart van het klassement door elkaar kunnen schudden. Heist moet naar het onvoorspelbare Sottegem, Boom heeft het op papier iets gemakkelijker. Kan Hamme de wederopstanding inzetten tegen Aalst?

Medeleider Heist trekt naar het niet te onderschatten KSV Sottegem. De ploeg van trainer Limpens heeft een reputatie als Giant-Killer en kan thuis pronken met de scalpen van Rupel Boom, Aalst, Waregem en Deinze. De andere leider, Rupel Boom, kan na een weekje rust en bezinning terug in de winning-mood komen, met een overwinning tegen Torhout. De West-Vlaamse nieuwkomer heeft zich enorm herpakt na een desastreuze start en kan ontspannen naar het Gemeentelijk Parkstadion afreizen.

Racing Mechelen kan zijn eindejaar toch nog wat kleur geven, mits een overwinning tegen Hoogstraten dat 2 plaatsen hoger staat. Met een zege doen de Manneblussers in elk geval een goede zaak en komen ze op gelijke hoogte met hun komende tegenstander.

Zondag staat in de staart van het klassement eveneens een absolute topper geprogrammeerd. Cappellen en Willebroek-Meerhof spelen hun zoveelste “match van de laatste kans”. De winnaar mag naar boven kijken en stilletjes hopen, voor de verliezer wordt het een grijze Kerst.

Oudenaarde kan van die degradatietoppers profiteren, maar dan moet het wel zelf voorbij Ternat, dat geprikkeld is na een zware nederlaag bij Aalst en over een ijzersterke thuisreputatie beschikt. FCN Sint-Niklaas moet zich dringend herpakken, wil het niet dieper wegzakken. Tegenstander Deinze wil zich echter in de top 5 handhaven. Middenmoter Coxyde ontvangt Waregem, dat vorige week toch wel verrassend verloor op eigen veld van Wielsbeke en zo zijn derde plaats verpeelde aan Temse, dat nu zelf op bezoek moet bij "Killer" Wielsbeke!


Drummen wordt het tenslotte ook in Hamme, waar de massaal gesteunde Ajuinen op bezoek komen. Vigor pakte 1 op 12 en zakt langzaam weg, Aalst zit in overdrive en wil dit seizoen nog veel meer bereiken, dan zijn huidige 5de plaats...

 

Wedstrijden op de 18de speeldag.

 

Za. 20h00: KSV Sottegem - KSK Heist

Za. 20h00: RC Mechelen – Hoogstraten

Zo. 14h30: KSKL Ternat - SV Oudenaarde

Zo. 14h30: SC Wielsbeke - SV Temse

Zo. 14h30: Hamme VW - Eendracht Aalst

Zo. 14h30: FCN Sint-Niklaas - SK Deinze

Zo. 15h00: Kvv Coxyde- KRC Waregem

Zo. 15h00: FC Cappellen - Willebroek-Meerhof

Zo. 15h00: Rupel Boom - KM Torhout

VK Ieper is vrij

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties