Ruiz schiet Twente in extremis opnieuw naar de leiding

Gert-Jan Weyters
| 14 reacties

Twente blijft fier het klassement van de Eredivisie aanvoeren. Na een spektakelmatch tegen NEC werd het 3-4. Onze landgenoot Bjorn Vleminckx scoorde tweemaal, maar kreeg ook rood.

NEC Nijmegen - FC Twente werd een spektakelstuk met alle ingredienten aanwezig voor een onvervalste thriller: veel doelpunten, een rode kaart, en een onwaarschijnlijk einde.

Na een kwartier spelen maakte John Goossens er 1-0 van. Lang kon NEC niet genieten van de voorsprong. Blaise N'Kufo, Kenneth Perez en Michael Stoch plooiden de scheve situatie helemaal om. Wedstrijd gespeeld zou je dan denken, maar niets was minder waar.

Bjorn Vleminckx deed net voor rust tweemaal de netten trillen en zorgde voor de 3-3 ruststand. Tien minuten na de koffie sloegen de stoppen echter door bij onze landgenoot. Hij kreeg rood wegens natrappen.

Ondanks de numerieke meerderheid van de competitieleider leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel tot Bryan Ruiz
twee minuten voor tijd Twente met het hoofd weer aan de leiding bracht.

Brian Vandenbussche kende bij Heerenveen een minder leuke namiddag. Hij moest zich drie keer gewonnen geven tegen Heracles Almelo (3-1), Birger Maertens speelde een volledige wedstrijd. De Friezen blijven hangen op de twaalfde plaats.