Rooney: "Gelijkmaker was mijn fout"

Manuel Gonzalez

Wayne Rooney vertolkte gisterenmiddag een hoofdrol in de 1-3 zege van Manchester United bij Hull City. Hij was betrokken bij alle goals, ook die van Hull.

De topspits van The Mancunians bracht United in de toegevoegde tijd van de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft lag hij echter aan de basis van de gelijkmaker van Hull City.

Hij speelde de bal te kort terug op zijn doelman waarna verdediger Rafael een Hull-speler foutief afhield en de scheidsrechter plaatste de bal op de stip. De aanvaller nam de fout op zich en was duidelijk aangeslagen.

Vol goede moed ging hij aan de overkant op zoek naar een tweede treffer voor United en dat lukte. Hij zorgde voor twee assists. De eerste werd door een Hull-speler in eigen doel getrapt, de tweede legde de Bulgaarse aanvaller Berbatov in het mandje. Vooral die laatste assist op Berbatov was enig mooi.

"De gelijkmaker was overduidelijk mijn fout. Gelukkig hebben we het nog kunnen rechtzetten. Ik denk niet dat de trainer tevreden zou geweest zijn als het bij 1-1 was gebleven. Ik ben opgelucht", aldus Rooney.