Wonderkind Adu mag zich nu bewijzen bij Aris Saloniki

Hannes De Meyer
| 3 reacties
Wonderkind Adu mag zich nu bewijzen bij Aris Saloniki
Foto: © SC

Aris Saloniki heeft woensdag de komst van Freddy Adu bevestigd. Benfica leent de Amerikaanse aanvaller voor achttien maanden uit aan de Griekse club.

Naast Aris Saloniki was ook Hull City geïnteresseerd. De keuze is uiteindelijk gevallen op Griekenland. Adu tekende een contract tot de zomer van 2011. De huidige nummer vier van de Griekse competitie hoopt de Amerikaan daarna definitief over te kunnen nemen van Benfica.

Sinds zijn komst naar Benfica in 2007 heeft Adu echter zijn status van wonderkind nooit kunnen waarmaken. Adu ondertekende op veertienjarige leeftijd zijn eerste profcontract bij het Amerikaanse DC United. De speler werd daarop een enorme hype. Verschillende topclubs stonden in de rij om het wonderkind binnen te halen. Uiteindelijk betaalde Benfica in 2007 1,3 miljoen euro voor Adu. De spits speelde bij de Portugese topclub in totaal elf wedstrijden, waarin hij twee keer de weg naar het doel vond.  


Adu werd de afgelopen zes maanden verhuurd aan het Portugese Belenenses. In het verleden werd hij ook al eens voor één seizoen verhuurd aan Monaco.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties