Vercauteren boekt eerste zege met Genk

Manuel Gonzalez
| 68 reacties

Racing Genk heeft vanmiddag in de Cristal Arena een vriendschappelijke pot gewonnen tegen Koblenz.

De overwinning is meteen de eerste zege van Frank Vercauteren als hoofdtrainer van Racing Genk. De Limburgers versloegen de Duitse tweedeklasser Koblenz met 3-0 na een verdienstelijke partij op een vrij goed bespeelbare grasmat. Al waren de Duitsers duidelijk van een lager niveau.

Na tien minuten bracht Carlos de stand op 1-0. Zes minuten voor de pauze dikte De Bruyne aan. Barda voegde er in de slotfase nog een derde goal aan toe. Daniël Töszer miste twee strafschoppen, in de 47ste en 76ste minuut. Genk speelde met quasi twee volledige elftallen, eentje voor en eentje na de pauze.

Nieuwkomer Samuel Yeboah werd na een halfuur gewisseld met een schouderblessure. Meer nieuws hierover is nog niet bekend.

Opstelling:

Eerste helft: Köteles, Daeseleire, Hubert, Joneleit, Camus, De Bruyne, Buffel, Yeboah (36' Aquino), Carlos, Ogunjimi, Pudil.

Tweede helft: Verhulst, Matoukou, Hubert (61' Toth), Tözser, Koita, Bakx, Anele, Huysegems, Barda, Durwael, Béhé (tester)