Badibanga wil in het spoor van Lukaku treden

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Badibanga wil in het spoor van Lukaku treden
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Naast Birger Longueville nam Anderlecht ook het jonge talent Ziguy Badibanga mee op stage naar La Manga. De 18-jarige Belgische jeugdinternational trekt zich op aan de doorbraak van Romelu Lukaku in de eerste ploeg.

Badibanga speelt al tien jaar voor Anderlecht. Bij de paars-witte beloften scoorde de aanvallende flankspeler dit seizoen al zeven keer in dertien wedstrijden. “Ik kan zowel op de linker- als op de rechterflank uit de voeten, maar mijn beste positie is op links.”

Dankzij de stage met de grote jongens kan Badibanga opnieuw een stap vooruit zetten. “Zo word ik gewoon aan het hogere niveau”, zegt hij op het virtuele huis van de Brusselaars. “Alles gaat net iets sneller, er is meer precisie, ... Ik moet vooral nog leren om mijn inspanningen beter te beheren in een match.”

Romelu Lukaku is een groot voorbeeld voor Badibanga. “Zijn doorbraak motiveert de jongeren enorm. Natuurlijk hoop ik ook bij de eerste ploeg te geraken, maar ik plak daar geen periode op. Ik moet gewoon hard blijven werken. Een uitleenbeurt zie ik niet zitten. Ik voel me hier goed en wil hier doorbreken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties