Ghana bereikt kwartfinales, Burkina Faso out

Ward Callens
| 0 reacties
Ghana bereikt kwartfinales, Burkina Faso out
Foto: © SC

Dinsdag viel de beslissing in Groep B. Nadat eerder Ivoorkust zich al plaatste voor de kwartfinales, voegt Ghana zich nu ook bij het rijtje kwartfinalisten na winst tegen Burkina Faso.

Door het vertrek en de diskwalificatie van Togo, werden er in Groep B maar 3 wedstrijden gespeeld. Dinsdag stonden Ghana en Burkina Faso tegenover elkaar voor hun tweede en laatste wedstrijd.

Bij een gelijkspel zou Burkina Faso doorgaan naar de kwartfinales. De Burkinezen hadden immers al één puntje gesprokkeld na het gelijkspel tegen Ivoorkust. Ghana was nog punteloos na 3-1 verlies tegen datzelfde Ivoorkust.

Het was echter Ghana dat na een half uur spelen op voorsprong kwam na een kopbalgoal van Andre Ayew. Burkina Faso voetbalde goed mee, maar nadat in de 66ste minuut Mamadou Tall met een tweede gele kaart het veld moest verlaten, kon het geen vuist meer maken.

Zo is het Ghana, zonder de geblesseerde Michael Essien, dat doorgaat naar de kwartfinales van de Africa Cup. Voor Burkina Faso zit het toernooi er op.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties