Aalst staat in Heist voor zwaar examen

carol Vander Cruyssen
| 12 reacties
Aalst staat in Heist voor zwaar examen

SK Heist tegen Aalst en Rupel Boom tegen Waregem zijn de topaffiches van de 23ste speeldag. 4 ploegen uit de top 5 treffen elkaar hier. Temse kan de lachende winnar worden. Onderaan wordt zwaar strijd geleverd om de barrageplaats te vermijden.

Absolute topper in Heist

 

Met 29 punten uit 11 matchen stormde Eendracht Aalst na de trainerswissel in één ruk van de voorlaatste stek naar de 4de plaats. Komende zondag krijgt het zijn eerste zware test, want het moet op bezoek bij medeleider SK Heist. De nieuwkomer blijft Rupel Boom het vuur aan de schenen leggen. De ambitieuze Ajuinen kunnen mits winst echter dichterbij de leiders schuiven en zich nu ook moeien in het titeldebat. Rupel Boom, de andere leider, neemt het in eigen huis op tegen Waregem, dat ook in de top 5 staat en uitzicht heeft op deelname aan de eindronde. Temse dat op de 3de plaats staat, zou wel eens het meest kunnen profiteren van het onvermijdelijke puntenverlies van die 4 andere ploegen uit de top 5. Het moet op bezoek bij het zwalpende Sottegem, dat ook met nog wat extrasportieve problemen sukkelt. Maar de ploeg uit de Egmontstede bewees al eerder dit seizoen dat het een ware gesel kan zijn voor de topploegen, want het klopte Aalst, Heist, Boom en Waregem in eigen huis. Hamme, dat ook nog voldoende ambitie koestert en vrij goed begon aan de terugronde, krijgt het bezoek van Willebroek-Meerhof. Voor de rode lantaarn begint het water echt tot aan de lippen te staan. Een nieuwe nederlaag zou wel eens het lot definitief kunnen bezegelen voor de fusieploeg. Die andere staartploeg, Cappellen, trekt naar de kust. Ook zij hebben puntenwinst meer dan broodnodig. Tegenstander Coxyde speelde zich na een aarzelende start naar de veilige middenmoot en blikte vorige week Ieper in met forfaitcijfers.

 

Zware strijd rond de barrageplaats

 

De ploeg uit de Kattenstad wil die schande wegwerken, op bezoek bij Ternat. De nieuwe ploeg van Peter Van Wambeke behaalde vorige week die broodnodige zege bij Willebroek en kan in geval van een nieuwe overwinning wat rustiger ademen. Racing Mechelen verloor vorige week in Temse en wil nu met een nieuwe trainer zorgen voor de ommekeer tegen Deinze. De Oostvlamingen spelen een kleurloos seizoen. Een andere Oostvlaamse ploeg bijt zaterdagavond de spits af van deze 23ste speeldag, op bezoek bij Torhout. Oudenaarde, dat al 45 tegendoelpunten incasseerde in 19 matchen, versterkte zich tijdens de Mercato in zijn verdediging. In geval van een overwinning, kan het zich naast zijn komende tegenstander hijsen. Torhout haalde 0 op 9 uit zijn 3 voorbije uitmatchen bij Boom, Heist en Aalst en zakte zo opnieuw weg in het moeras. Zij moeten ook dringend punten pakken om niet in de problemen te komen. Ook de wedstrijd tussen Wielsbeke en FCN Sint-Niklaas staat in het teken van "zo spoedig mogelijk naar veiliger oorden klimmen". De Westvlamingen zijn het voornaamste slachtoffer van het voorbije winterweer en zagen al hun wedstrijden van het jaar 2010 tot op heden afgelast.

De wedstrijden tussen Torhout en Oudenaarde, Ternat en Ieper en Wielsbeke tegen FCN, kunnen voor een belangrijke verschuiving zorgen bij de ploegen die die zo gevreesde barrageplaats absoluut willen vermijden. Hoostraten, dat vrij is, lijkt de grote verliezer te worden van deze onderlinge confrontaties en kan alleen maar hopen dat de schade uiteindelijk nog meevalt.

 

Speeldag 23 

Za. 23/01 om 19h30: KM Torhout - SV Oudenaarde

Za. 23/01 om 20h00: KSV Sottegem - SV Temse

Za. 23/01 om 20h00: RC Mechelen - SK Deinze

Zo. 24/01 om 14h30: KSKL Ternat – Ieper

Zo. 24/01 om 14h30: Wielsbeke – FCN Sint-Niklaas

Zo. 24/01 om 15h00: Coxyde - Cappellen

Zo. 24/01 om 15h00: KSK Heist - Eendracht Aalst

Zo. 24/01 om 15h00: Rupel Boom - KRC Waregem

Zo. 24/01 om 15h00: Hamme VW – Willebroek-Meerhof

Hoogstraten is vrij

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties