Rapide Lebbeke wint van Laarne-Kalken

Gentil Dossche
| 1 reacties
Rapide Lebbeke wint van Laarne-Kalken
Foto: © SC

Vooral op basis van de tweede helft heeft Rapide Lebbeke de zege kunnen wettigen tegen een sterk Laarne-Kalken. Beide ploegen toonden dat ook op sneeuw een leuke pot voetbal op de mat kan worden gezet.

De thuisploeg schoot als een pijl uit een boog vooruit en Steven Foket zonderde Juan Verhoogen vrij af voor doel. Marino Browaeys had een knappe save in huis (2’). Even later poeierde Diederik Van Driessche de bal over het bezoekende doel. De bezoekers reageerden en Koen Mathijs moest met de vuist redding brengen op een kopbal van Nico Van den Bossche (9’). Aan het kwartier vlamde Bart Linsen het leder bovenop de deklat. Bart Van Driessche dwong Browaeys tot een parade (23’). Aan de overzijde versierde Kenneth De Cocker een hoekschop via het lichaam van Mathijs. Sven Bontinck knalde de corner in de wolken. Laarne-Kalken had het meeste balbezit maar echte kansen bleven uit. De kentering kwam er toen Kevin Scheerlinckx een wegkaatser staalhard in de touwen katapulteerde (42’). Ei zo na kwamen de bezoekers direct op gelijke hoogte. Een lobbal van Stefan De Puydt ging tartend naast de verste paal buiten.

Blijkbaar had de eerste helft teveel energie gekost bij de bezoekers want Rapide nam de overhand. Toch duurde het meer dan 20 minuten vooraleer er iets te beleven viel. Bram De Roover verlengde de bal in de handen van Browaeys. Foket verscheen alleen voor de bezoekende portier maar knalde naast (68’). Met nog een kwartier op de klok viel het verdict. Bij een geharrewar voor doel vlamde Diederik Van Driessche het leder in de verste hoek. Laarne- Kalken had niet meer de kracht om het tij te keren. Rapide kreeg nog een paar halve kansen maan de stand wijzigde niet meer.

Rapide Lebbeke: Mathijs, K. Scheerlinckx, De Visscher, Verhoogen, J. Scheerlinckx, De Smedt, D. Van Driessche, Foket, B. Van Driessche, De Roover (83’ Mannaerts), Van den Abbeele

 

Laarne-Kalken: Browaeys, De Winne, De Jans, De Cocker, Robaeyst (77’ Bourgois), Bontinck (87’ Leytens), De Puydt, Matthys, Van den Bossche (77’ Van Laere), Linsen, Buyens

Doelpunten: 42’ K. Scheerlinckx 1-0; 75’ D. Van Driessche 2-0

Kaarten: geen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2C)

Nieuwste reacties