Barça laat punten liggen in Madrid

Gert-Jan Weyters
| 4 reacties

Atletico Madrid heeft de kraker tegen landskampioen Barcelona gewonnen. In Vincente Calderon werd het 2-1.

Atletico Madrid is bezig aan een rampzalig seizoen, maar daar was vanavond niet veel van te merken in de topper tegen Barcelona. De Rojiblancos begonnen ijzersterk aan de wedstrijd. Al na negen minuten konden de aanwezige supporters vieren. Antonio Reyes zette een knappe actie op en bediende Forlan die de kans niet liet liggen.

Na 23 minuten moest doelman Victor Valdes zich nog eens omdraaien. De Portugees Simao mocht van zo een twintig meter aanleggen voor een vrije trap. Hij deed dat met verve en plaatste de bal prachtig voorbij de doelman, Atletico op rozen. Barcelona was echter niet onder de indruk en ging op zoek naar de gelijkmaker. De onvermijdelijke Zlatan Ibrahimovic maakte op aangeven van Carles Puyol de aansluitingstreffer in de eerste helft.

Barcelona zette alles op alles in de tweede helft, maar kon ondanks een knappe wedstrijd van Ibrahimovic niet meer scoren. Het was Atletico dat de beste kansen nog kreeg via Sergio Agüero. Door het verlies ziet Barcelona eeuwige rivaal Real naderen tot op twee punten.