Willebroek Meerhof verrast leider Rupel Boom in derby

Hannes De Meyer
| 7 reacties
Willebroek Meerhof verrast leider Rupel Boom in derby
Foto: © SC

Willebroek Meerhof versloeg zondag in een leuke derby enigszins verrassend leider Rupel Boom met 4-2. De thuisploeg speelde fris en tikte Boom bij momenten weg. De Leeuwen zetten zo hun opmars richting behoud verder.

Willebroek en Rupel Boom maakten er een aangenaam kijkstuk van. Voor zo'n duizend toeschouwers boeide de derby van de eerste tot de laatste minuut. Vooral de Rus Vadim Dotsenko was een gesel voor de Boomse defensie. De van Roeselare gehuurde spits was met twee doelpunten man van de match.

"Dit is wat je noemt een droomdebuut", reageerde Dotsenko na afloop in Het Nieuwsblad. "Ik ben naar hier gekomen om ervaring op te doen en de ploeg te helpen. Als je in je debuutmatch dan meteen twee keer kan scoren, kan je niet anders dan tevreden zijn. We winnen ook ruim verdiend, vind ik. Want naast de vier goals misten we zeker nog vijf goeie kansen."

Leider Rupel Boom onderging voor het eerst dit seizoen echt de wet van de sterkste.  Trainer Urbain Spaenhoven moest zich neerleggen bij de derde nederlaag van het seizoen.
"In Willebroek zijn we voor het eerst op een tegenstander gebotst die beter was dan wij. Ik ga niks afdoen aan de verdienste van Willebroek Meerhof. Zij speelden een uitstekende match en hadden enkele spelers in de rangen waar wij geen vat op kregen", reageerde Spaenhoven in Het Nieuwsblad.

"Dit was onze eerste terechte nederlaag van het seizoen", zegt Spaenhoven. "Eerder verloren we ook in Zottegem en thuis tegen Wielsbeke, maar dat waren accidentjes. Die matchen werden voor zeventig procent door ons gedomineerd. Toen kregen we ook de meeste kansen."

"Zes, zeven spelers bleven nu onder hun normale niveau." De leider kreeg vooral geen vat op de De Willebroekse debutant Dotsenko.

"Hij maakte zijn debuut. Dus hadden we hem niet kunnen scouten. Blijkt dan tijdens de match dat hij zeer snel is en zich uitstekend wist aan te passen aan de staat van het veld. Dat was brute pech voor ons."

"Maar ik vond Willebroek sterk over heel de lijn. Dat Merrir een klasbak is, wist ik al langer. Voor Nieuwjaar stond hij er alleen voor. Nu is die jongen veel beter omringd. Willebroek Meerhof is niet langer het zwakke broertje van de reeks."

"Wij staan na die één op zes weer met beide voeten op de grond. Het bevestigt ook wat ik altijd al gezegd heb: er is nog niks beslist. We gaan deze week eens praten over wat er misliep in Willebroek. Dat Van Gorp ongehinderd kon binnenkoppen, stoort me mateloos."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties