Anthuenis coacht Lierse tot einde seizoen

Anthony Van der Planken
| 32 reacties
Anthuenis coacht Lierse tot einde seizoen
Foto: © SC

Aimé Anthuenis is de nieuwe coach van tweedeklasser Lierse. De voormalige bondscoach neemt het roer over van Herman Helleputte, die deze week opstapte als trainer.

Lierse leek ook geïnteresseerd in de diensten van Trond Sollied en Laszlo Bölöni, maar koos uiteindelijk voor Aimé Anthuenis. De Waaslander werd begin dit seizoen nog ontslagen bij Germinal Beerschot, maar beschikt uiteraard over heel wat ervaring. In het verleden coachte hij ook al Lokeren, Charleroi, Germinal Ekeren, Waregem, Racing Genk, Anderlecht en de nationale ploeg.

Anthuenis, die tekende tot het einde van het seizoen, heeft slechts één opdracht: de titel pakken en promoveren naar eerste klasse. "Mijn bedoeling is eigenlijk heel eenvoudig: er is mij gevraagd om deze groep talentvolle spelers naar eerste klasse te leiden", vertelt Anthuenis op de officiële clubwebsite. "Niets meer en niets minder. Ik ken de club en ik weet dat dit geen onmogelijke opdracht is. De resultaten vielen de laatste weken misschien wat tegen, maar dan is het maar aan mij om er opnieuw het heilige vuur in te brengen. Ik zou niet getekend hebben als ik gedacht had dat het me niet kan lukken."

Ook topman Maged Samy is opgetogen. "Met Aimé halen we een klasbak binnen. Hij heeft al eerder bewezen wat hij waard is. We weten van hem dat hij meer uit zijn spelers kan halen dan ze vaak zelf beseffen. Dit is momenteel de juiste man op de juiste plaats. We hebben eerste klassemateriaal in huis, en we hebben zeker de ambitie. Nu is het aan hem om het waar te maken. Ik ben er van overtuigd dat hij in zijn opdracht zal slagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties