Hertha houdt de hoop levend

Manuel Gonzalez
| 1 reacties

Hertha BSC heeft zijn laatste kans op het behoud met beide handen gegrepen. Het won met 0-3 bij SC Freiburg.

De hoofdstedelingen wisten absoluut wat hun te doen stond na de zware Europa Leaguewedstrijd tegen Benfica die op 1-1 eindigde. En dat lukte ook, want Ramos en Cicero zorgden voor een 0-2 aan de pauze. Na de rust deed diezelfde Cicero er nog ééntje bij.

Vermits SC Freiburg op de eerste veilige plaats in het klassement staat, is het een zeer nuttige zege voor Hertha BSC. De club van kapitein Arne Friedrich (foto) nadert tot op vier puntjes van Freiburg en het behoud.

Na het gelijkspel van Bayern gisteren bij Nürnberg kon Leverkusen vandaag alleen aan de leiding komen, maar dat lukte niet. Leverkusen geraakte niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Werder Bremen. Mertesacker maakte in de allerlaatste minuut de gelijkmaker voor Werder.

Schalke liet de kans liggen om aan te sluiten bij Bayern en Leverkusen, want het verloor met 2-1 bij Wolfsburg. Kuranyi bracht de bezoekers nog wel op voorsprong maar twee goals van de Braziliaan Grafité maakten dat ongedaan.