Villains profiteren van gelijkspel in saaie topper

Yves Dekoning
| 5 reacties

Aston Villa heeft een goede zaak gedaan in de strijd om de vierde plaats. De Villains wonnen hun duel vlot en profiteerden zo optimaal van de brilscore in de topper tussen Manchester City en Liverpool.

De wedstrijd tussen Manchester City en Liverpool kon een keerpunt zijn in de strijd om de vierde plaats. Beide managers wilden dan ook zeker een nederlaag vermijden en stoffeerden hun middenveld. Hierdoor werd het een saaie partij met bitter weinig doelgevaar. Vlak voor rust kreeg Martin Skrtel een goede kopkans, maar hij miste richting.

Na de pauze haalde Emmanuel Adebayor hard uit, maar Pepe Reina was nog wakker. In de slotfase claimde de aanvaller van City vergeefs een penalty. Belangrijkste wapenfeiten waren de invalbeurten van Fernando Torres en Yossi Benayoun, beiden keren terug uit blessure. Vincent Kompany speelde opnieuw solide in de defensie. De Citizens blijven door het gelijkspel één punt voorsprong tellen op de Reds, die bovendien al één match meer hebben gespeeld.

Aston Villa klimt op gelijke hoogte met Liverpool na een vlotte zege tegen Burnley. De bezoekers waren al vroeg op voorsprong gekomen, maar kregen er vijf om de oren. Uiteindelijk werd het 5-2 voor de Villains. Stewart Downing scoorde twee keer.

Blackburn klimt verder weg uit de degradatiezone. De Rovers wonnen met 3-0 van Bolton en hebben nu elf punten voorsprong op de nummer 18. Bolton heeft wel nog een hele reeks ploegen in het vizier.

Fulham en Birmingham delen de negende plaats na vandaag. Birmingham was in de derde minuut op voorsprong gekomen door een owngoal. Fulham sloeg terug en pakte alsnog de drie punten. Bobby Zamora draaide in blessuretijd een vrije trap mooi binnen.

Tottenham won met 0-3 bij Wigan. De verguisde Roman Pavlyuchenko scoorde tweemaal in de slotfase.