Daems treft raak voor Gladbach (video)

Philippe Crols
| 1 reacties

Borussia Mönchengladbach liet afgelopen weekend de kans liggen om naar de linkerkolom te springen. Het gaf op bezoek bij Hoffenheim een 0-2-voorsprong uit handen. Filip Daems beleefde alvast een wedstrijd van uitersten.

Logan Bailly stond net als Filip Daems (foto) in de basis bij Borussia Mönchengladbach. De bezoekende doelman hield in de eerste helft Vedad Ibisevic en Carlos Eduardo van een doelpunt en net voor rust liet ook die andere Belg zich opmerken. Gladbach kreeg een strafschop en Daems faalde niet. In de tweede helft liepen de bezoekers uit tot 0-2, maar het zou uiteindelijk nog 2-2 worden. Enkele minuten voor tijd kreeg Daems de bal tegen de hand. Strafschop, besliste de ref, Bailly was kansloos (2-2). De korte samenvatting van de wedstrijd kunt u in onderstaand videofragment bekijken.

Van Buyten kijkt geblesseerd toe

Geen Daniël Van Buyten bij Bayern München. De verdediger blesseerde zich tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen Fiorentina en moest ook verstek geven voor de match in Nürnberg. Big Dan zag zijn team vanuit de tribune voor de verandering eens niet winnen. Nürnberg hield Bayern op 1-1 en maakte zo een einde aan de zegereeks van de Rekordmeister (13 zeges op rij, red.).

Manasseh Ishiaku behoorde voor het eerst sinds lang nog eens tot de wedstrijdkern van FC Köln. Invallen deed hij niet, de winstpremie opstrijken evenmin. Köln verloor met zware 1-5-cijfers van Stuttgart.