Adriaanse: "Zou Kuyt niet meenemen naar WK"

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Adriaanse: "Zou Kuyt niet meenemen naar WK"
Foto: © SC

Mocht Co Adriaanse (foto) de bondscoach zijn van Nederland, dan mocht spits Dirk Kuyt een selectie voor het WK vergeten. De huidige trainer van de Olympische ploeg van Qatar vindt de Liverpool-speler een gemaakte voetballer.

Co Adriaanse gaf in het Nederlandse magazine De Voetbaltrainer zijn eigen visie over het Nederlandse elftal. "We zouden misschien wat vaker verliezen, maar het publiek zou zich ongetwijfeld meer vermaken", aldus de beloftentrainer van de nationale ploeg van Qatar.

Vooral Dirk Kuyt moet het ontgelden. "Ik zou hem niet meenemen naar het WK. Ik vind hem een weinig creatieve speler. Het is een gemaakte voetballer", aldus Adriaanse die het ook niet heeft voor middenvelder Mark Van Bommel. "Op het middenveld zou ik twee spelers verkiezen met een controlerende functie waarbij er toch zeker één ook diepgang heeft. Ik zou in dit geval kiezen voor Nigel De Jong en Rafael Van der Vaart", aldus nog de ex-coach van Ajax en AZ Alkmaar.

Adriaanse is er overigens ook van overtuigd dat hij nooit de nationale keuzeheer zal worden van Nederland. "Mijn naam is vaak geciteerd als serieuze kandidaat, maar het is er nooit van gekomen. Nu ben ik te oud en zal ik niet meer gevraagd worden", besluit de oefenmeester.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties