Italië geraakt niet voorbij Kameroen

Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Italië geraakt niet voorbij Kameroen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Italië en Kameroen hebben in het stadion van AS Monaco 0-0 gelijkgespeeld. Maar toch waren er positieve zaken te zien.

Bij Italië maakten Andrea Cossu en Leonardo Bonucci een geslaagd debuut. Cossu (Cagliari) speelde aanvallend vanaf de rechterkant. Boncucci (Bari) is een centrale verdediger. Aanvaller Marco Borriello (foto) was er voor de eerste keer bij sinds 2008. Alle drie begonnen ze aan de partij. Club-spits Dorge Kouemaha speelde 75 minuten bij Kameroen.

Giorgio Chiellini wist de bezoekende doelman Souleymanou al in het eerste kwartier te verslaan, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Ondanks dat het een vriendschappelijke pot was, ging het er bij momenten stevig aan toe. Alle spelers vochten voor hun plaats op het WK straks in Zuid-Afrika.

Na een misser van Cannavaro kreeg Mandjeck een grote kans voor de Afrikanen, maar hij besloot naast. Cossu strooide met de mooie passes. Nog voor de pauze kwamen Di Natale (2x) en Borriello dichtbij de openingstreffer, maar ze kenden geen geluk.

Ook na de pauze eiste Cossu een belangrijke rol op. Hij bracht Di Natale nog enkele keren goed in stelling, maar de bal wou er maar niet in. Aan de overkant was Kameroen ook nog gevaarlijk via Eto'o en Webo

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties