Vermeersch: "Op deze manier zal Brussels verdwijnen"

Vermeersch: "Op deze manier zal Brussels verdwijnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Johan Vermeersch, voorzitter van FC Brussels, heeft uitgehaald naar de hele organisatie achter de tweede klasse.

FC Brussels won gisteren dan wel met 1-0 en maakt nog steeds kans op deelname aan de eindronde, toch luidt voorzitter Vermeersch de alarmbel.

 

"Elke club werkt maand na maand met een exploitatietekort, ook wij. Er zijn 3 problemen: we krijgen geen tv-geld, er is geen hoofdsponsor voor de hele liga, zoals Jupiler dat in Nederland is, en er is de moeilijke financiële situatie van veel bedrijven", aldus de voorzitter tegen de VRT.

 

"1e klasse moet een percentage van zijn tv-geld laten doorstromen naar ons als het bij ons spelers wil recruteren want nu is 2e klasse aan het verloederen."

 

"Op een totaal van 1 miljoen inwoners komen er nauwelijks 3.000 mensen naar het voetbal kijken in de Belgische hoofdstad."

 

"Anderlecht heeft maximaal 1.000 fans  in Brussel, wij hebben er 1.500 en dan zijn er nog Union met 400 en Woluwe met 200. De vraag is dan: is er in Brussel nog wel interesse in het voetbal?"

 

"Als er niks verandert, staat er niks anders op dan te stoppen en een einde te maken aan de club. Momenteel laat ik alles open, maar er moet dringend iets gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties