Twente houdt stand in PSV en behoudt voorsprong

Ward Callens
| 3 reacties

PSV is er zaterdagavond niet in geslaagd de kloof met FC Twente te verkleinen. Beide teams hielden elkaar in evenwicht. In Almelo won Heracles vlot tegen NAC Breda.

PSV - FC Twente: 1 - 1

De spanning was te snijden in Eindhoven. Beide teams durfden voor rust weinig druk uitoefenen op de tegenstander. Otman Bakkal kwam dicht bij de 1-0, maar schoot hoog over. PSV voelde dat het beter moest, en lanceerde in de tweede helft een heus offensief.

Dat resulteerde al na vijf minuten in de 1-0. Die kwam van het hoofd van Danny Koevermans, die vrij mocht intikken na een mooie voorzet van Stanislav Manolev. FC Twente, dat tot dan toe afwachtend voetbalde, werd gedwongen tot aanvallen.

Aanvankelijk kenden de tukkers weinig succes, maar een kwartier voor tijd konden ze toch gelijkmaken, via Blaise Nkfuo. Theo Janssen kreeg nog een uitgelezen kans op de 1-2, maar verzuimde af te werken.

Zo bleef het 1-1 in Eindhoven. De kloof tussen de beide clubs blijft dus vijf punten. Wint Ajax zondag bij RKC, dan wipt het over PSV naar de tweede plaats.

Heracles – NAC Breda: 3 – 0

Heracles wil volgend seizoen graag Europees voetballen. Vanavond werd NAC Breda alvast eenvoudig opzij gezet. De Almeloërs nemen zo de vijfde stek weer over van FC Utrecht.

De thuisploeg verscheen aan de aftrap als een duiveltje uit doosje. Al na vier minuten keken de bezoekers uit Breda tegen een 2-0 achterstand aan. Bas Dost en Willy Overtoom zorgden voor de snelle doelpunten.

Na rust dikte de Braziliaan Everton de score nog aan tot 3-0. NAC kon daar niets meer tegenover plaatsen. Heracles na de vlotte zege nog steeds uitzicht op een Europees ticket. NAC Breda blijft steken op de negende plaats in de Eredivisie.