Vidic plant elleboog in gelaat Elmander: schorsing of niet?

Vidic plant elleboog in gelaat Elmander: schorsing of niet?
Foto: © SC

Nemanja Vidic liet zich niet onbetuigd in de gewonnen wedstrijd van Manchester tegen Bolton. De verdediger zette zijn elleboog in het gezicht van Johan Elmander. Deze had vijf hechtingen nodig.

Het gelaat van Elmander was helemaal besmeurd met bloed. De bloeding moest met vijf hechtingen gestelpt worden. Vidic werd niet bestraft voor zijn overtreding en daar is nogal wat commotie over ontstaan in Engeland.

"Vidic ging opzettelijk met zijn elleboog in duel", zegt Bolton-manager Owen Coyle. "Ik ben er van overtuigd dat de scheidsrechter de overtreding niet gezien heeft, want anders had hij wel rood getrokken." En laat over dit laatste punt de discussie nu juist gaan. Heeft de scheidsrechter het gezien of niet?

Indien hij het niet gezien heeft, kan de FA Vidic schorsen aan de hand van videobeelden. De verdediger zou dan drie duels plus eentje omdat hij al is van het veld is gestuurd als schorsing krijgen. Vier in totaal dus. Heeft de scheidsrechter het echter wel gezien en vond hij het geen geel of rood waard, kan de FA niets doen.

Manchester, waar het al niet dik loopt van de fitte centrale verdedigers, hoopt natuurlijk dat situatie nummer twee hier van toepassing is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties