VC.Zwijnaarde op één puntje van de titel in derde B.

Hendrik De Vriesere

VC.Zwijnaarde heeft met ruime cijfers gewonnen in eigen huis tegen Massemen. Hun naaste achtervolger Windeke liet punten liggen op het terrein van Azalea drie drie werd daar de eindstand.

VC Zwijnaarde - KVVE Massemen

VC behaalde in een uiterst sportieve wedstrijd onder de uitstekende leiding van scheidsrechter John Verschraeghen en zijn assistenten Michelle De Sutter en Philippe Dhaeninck een ruime 5-1 zege tegen een moedig Eendracht Massemen. Door deze zege en het puntenverlies van de naaste concurrenten komt VC op 1 luttel puntje van de titel in derde B. Vooral voor trainer Schuddinck van KVV Windeke moet dit een opdoffer van jewelste zijn want in ieder krantenartikel had hij het steeds over VC dat altijd wel iets te kort kwam om zijn superieure ploeg van de titel te houden. Natuurlijk is de titel nog niet binnen en kan Windeke nog met de oppergaai gaan lopen maar die kans is nu toch wel echt klein.

De wedstrijd zelf dan. Na 9 minuten kwam VC op voorsprong, Yannick Boone trapte een hoekschop en Matthias Neirynck verlengde de bal aan de eerste paal in doel (1-0). Op het kwartier verdubbelde VC de voorsprong, Dusty De Geyter ontfutselde een verdediger van Massemen de bal en nam doelman David Deuvaert tegenvoets (2-0). Even later besloot Ken De Backer van op afstand enkele centimeters over de dwarsligger. Dan viel VC even stil en net voor het halfuur kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd, Alain De Nil forceerde na een knappe beweging een hoekschop, Yoeri Fransen schilderde de bal op het hoofd van Kenneth Vlassenroot die de aansluitingstreffer tegen de touwen kopte (2-1). VC meteen weer bij de les en Yannick Boone ontbond zijn duivels maar zijn schot ging net naast de paal buiten. Na 34 minuten kwam Freek Vermeulen enkele centimeters te kort om een prima voorzet van Ken De Backer in doel te verlengen. Drie minuten later stond het toch 3-1 toen Tom Everaert een vrije trap van op 25 meter tegen de touwen knalde. Na 40 minuten werd Matthias Neirynck weggestuurd door kapitein Glenn De Backer, Matti liet zijn opponent Kristof De Roy ter plaatse maar schoot de wenkende doelkans voorlangs. Toch ging VC met een ruime 4-1 stand de rust in toen Matthias Neirynck slecht uitverdedigen bij de bezoekers met een heerlijk lob afstrafte (42’).

De tweede helft begon met een knal van Arne Tillieu met veel moeite en in twee tijden gestopt door doelman David Deuvaert. VC haalde de voet van het gaspedaal en de wedstrijd kabbelde wat verder. Na 67 minuten dreigden de bezoekers, Jelto Baeke zette voor van op rechts en Kenneth Vlassenroot kopte net naast de staander buiten. VC reageerde meteen met een schot van Ken De Backer door doelman David Deuvaert in corner verwerkt. Na 83 minuten viel de knapste aanval van de partij te bewonderen, na een snelle aanval waarbij 4 spelers van VC betrokken waren kwam de bal uiteindelijk bij Yannick Boone maar doelman David Deuvaert voorkwam een vijfde tegendoelpunt. Twee minuten voor tijd scoorde Yannick Boone dan toch toen hij een prima voorzet van Ken De Backer in één tijd tegen de netten schoot (5-1). Toen scheidsrechter John Verschraeghen de partij naar de archieven blies kwam de melding binnen dat VSV niet had gewonnen op Moortsele. In de partij Azalea – Windeke waren toen, bij een 3-3 stand, nog 3 minuten te spelen en was het nog even afwachten. De score op Azalea wijzigde niet meer en is VC dus nog 1 punt verwijderd van de titel. Na de wedstrijd werd toch al een (prekampioenen) feestje gebouwd.