PSV met hangen en wurgen voorbij Willem II

Manuel Gonzalez

PSV mag blijven hopen op de Nederlandse landstitel nadat het zich vanmiddag uiterst moeizaam voorbij Willem II wroette.

Willem II staat onderin het klassement en knokt volop om de nacompetitie te ontlopen al lijkt dat bijna een onmogelijke opdracht. De Eindhovenaren begonnen goed aan de partij en kregen kans op kans via Koevermans, Dszudszak (foto) en Bakkal, maar doelman Aerts hield goed stand.

Vlak na de pauze was het bijna Willem II dat de score kon openen, maar Boutahar stuitte op doelman Isaksson. Na deze schaarse Tilburgse tegenprik nam PSV het initiatief weer over, maar het kon Willem II niet in de touwen slaan. Aerts bleef gepast tussenbeide komen bij pogingen van de Eindhovense aanvalslinie.

Negen minuten voor het einde ging verdediger Van der Heijden binnen de grote rechthoek in de fout op Amrabat en scheidsrechter Luinge wees resoluut naar de stip. De Hongaar Dszudszak zette de strafschop om en bezorgde PSV drie belangrijke punten waardoor het de aansluiting met Ajax houdt. Simons en Wuytens speelden de hele partij voor de lampenclub.

Heracles won vanmiddag met 2-0 van NEC. De doelpunten vielen vrij laat. Armenteros viel pas in de 56ste minuut in maar scoorde wel in de 80ste en de 85ste minuut. Maertens (Heracles) en Vleminckx (NEC) maakten de wedstrijd vol.