Barcelona wint El Clasico en neemt optie op titel

Barcelona wint El Clasico en neemt optie op titel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook de tweede 'Clasico' van het seizoen werd gewonnen door Barcelona. Het was Lionel Messi himself die de Catalanen op weg zette naar de 0-2-overwinning. Al moet wel gezegd dat de topper de hooggespannen verwachtingen niet inloste.

Real Madrid startte goed, maar al snel verdween alle lijn uit het spel van de Madrilenen. Barcelona hield moeiteloos stand en kwam ook vrij eenvoudig op voorsprong via Messi na een halfuur. De Argentijn ging een één-twee met Xavi aan, zette Raúl Albiol op het verkeerde been en verschalkte Casillas met een stuit via de grond.

De rest van de eerste helft kwam de ploeg van coach Pep Guardiola ook niet meer in de problemen. Barcelona zakte terug en speculeerde op de counter. Bij Real wel veel goede wil, maar weinig gevaar. Twee kansen waren er te noteren: Higuain schoot hoog over en Xabi Alonso kopte net over het doel van Valdés.

Het spelbeeld wijzigde niet na de rust. Barcelona breidde zijn voorsprong nog wat uit. Weeral vertrok de aanval bij Xavi. Pedro stormde op doel af, Arbeloa kon niet volgen en Pedro kon de bal in de hoek schuiven. Real probeerde wel via Ronaldo, Van der Vaart en Gago, maar Valdés stond ook nu heel secuur te keepen.

Gelukkig voor Real was aan de overkant Casillas ook in vorm, want anders had Messi nog wel een paar keer meer kunnen scoren. Met verse krachten als Raúl, Guti en Karim Benzema hoopte Pellegrini nog iets te forceren, maar Real was niet in staat om ook maar één degelijke aanval op te zetten. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties