Real-supporters willen Benitez volgend seizoen als trainer

Real-supporters willen Benitez volgend seizoen als trainer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als het van de supporters van Real Madrid afhangt dan zal de Koninklijke volgend seizoen getraind worden door Rafa Benitez, de huidige manager van Liverpool. Zo ontdekte de Spaanse sportkrant Marca bij een enquête.

Door de nederlaag tegen Barcelona loopt Real Madrid ook in competitieverband achter de feiten aan. De hoofdstedelingen werden eerder dit seizoen al uitgeschakeld in de toernooien om de Copa del Rey en de Champions League. Met nog zeven duels te gaan heeft Barcelona een voorsprong van drie punten opgebouwd.

Real bevestigde deze week nog het vertrouwen in Manuel Pellegrini, maar ook de Chileen lijkt te gaan boeten voor de teleurstellende kandidaten. Na de koopwoede van deze zomer werd er in Madrid niets anders dan zowel de Champions League en de landstitel verwacht. Uit de Champions League werden Ronaldo en co reeds geknikkerd en na het verlies tegen Barcelona ziet het er ook in de eigen competitie niet rooskleurig uit.

De enquête bij ongeveer 100.000 mensen bracht aan het licht dat de supporters het liefst Rafael Benitez (39,6%) aan het roer zouden zien. José Mourinho doet niet veel slechter met 38,1 procent. Voor Fabio Capello (11,7%), Luiz Felipe Scolari (6,4%) en Carlo Ancelotti (4,2%) lopen ze in Madrid blijkbaar niet al te warm. Benítez was in het verleden jeugdtrainer bij Real Madrid en daarna zeer succesvol met Valencia. De coach verlengde vorig jaar zijn contract bij Liverpool tot 2013. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties