Mancini niet geschorst na opstootje

Bram Coenen
| 1 reacties
Mancini niet geschorst na opstootje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Mancini is door de FA niet geschorst voor zijn handgemeen met Everton-coach David Moyes. De Italiaan komt goed weg met enkel een boete.

Roberto Mancini viel in maart even uit zijn rol tijdens de wedstrijd tegen Everton.  Bij een 0-2 tussenstand aarzelde Everton-coach David Moyes iets te lang om de bal terug te gooien volgens Mancini.  De coach van Manchester City besloot dan maar zelf de bal op te halen en raakte zo verwikkeld in een handgemeen met Moyes.  De worstelpartij moest beëindigd worden door scheidsrechter Howard Webb.

Een schorsing leek dan ook een logische zaak voor Mancini, die overigens wel meteen na de wedstrijd zijn excuses aanbood.  De FA oordeelde nu echter dat een geldboete volstaat voor de Italiaan.  Mancini moet 22.000 euro betalen en kreeg ook nog een voorwaardelijke schorsing.

Mancini kan dus gewoon langs de lijn coachen tijdens de resterende matchen van de competitie.  City is nog in een felle strijd gewikkeld met Tottenham en Liverpool voor het 4de Champions League-ticket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties