Haugesund dient Aalesund eerste nederlaag toe

viki meeuwis

In Noorwegen stond de zesde speeldag op woensdag en donderdag geprogrammeerd. Een van de wedstrijden waar naar uitgekeken werd was die tussen Rosenborg en Brann.

Rosenborg won de match met 3-0. De drie doelpunten vielen na de rust. Eerst kwam Steffen Iversen tot scoren op aangeven van Olsen. Met nog een twintig minuten te gaan wist Kellin op aangeven van Iversen de 2-0 op het bord te zetten. In de slotfase zette Dorsin diezelfde Kellin nog eens op weg naar het doel waardoor RBK met de drie punten aan de haal ging. Wat voldoende is om hen voorlopig aan de top van het klassement te brengen met veertien punten. Voor Brann betekent het minder goed nieuws want het wisselt voorlopig goede resultaten met erg slechte af. Brann staat inmiddels voorlaatste met amper vier punten uit zes wedstrijden.

De partij tussen Start en Odd Grenland eindigde in een 1-1 gelijkspel. Start kwam in de 20e minuut op voorsprong via een goal van Børufsen op aangeven van Kleiven. Luttele minuten later kon Magnus Myklebust de gelijkmaker scoren.

Verrassende nederlaag voor Aalesund

Ook de match tussen Viking en Tromsø eindigde in een 1-1 gelijkspel. Tegen het einde van de eerste helft wist George Mourad Tromsø op voorsprong te brengen. Naar het einde van de wedstrijd kwam dan via nieuwkomer Stefan Gislason de verhoopte gelijkmaker voor Viking. Tromsø staat nu derde met dertien punten terwijl Viking twaalfde staat met vijf punten en toch een mindere start van het seizoen kent.

Kongsvinger dwong een 0-0 gelijkspel af tegen Lillestrøm.

De verrassing van deze speeldag was wellicht de nederlaag van Aalesund op Haugesund. De partij begon al dramatisch voor Aalesund toen Tor Hogne Aarøy de bal na een vrije trap voor Haugesund probeerde weg te werken maar die per ongeluk in eigen doel deed belanden. Het leverde Haugesund een meevaller op en dat kweekte zelfvertrouwen. Iets na het kwartier kon Pelum de 2-0 binnenwerken. Nog voor de rust kon Glenn Roberts Aalesund langszij brengen maar kwam daarna niet meer tot scoren. Met deze nederlaag verhuist Aalesund naar de tweede plaats met dertien punten.

Gisteren werden er nog twee matchen afgewerkt. Molde haalde het met 3-2 van Strømsgodset. Voor goals moest het publiek wachten tot in de tweede helft. Daniel Berg Hestad zette Mattias Moström goed op weg die dan ook het eerste scoorde. Berget kon iets later tegenprikken. Magne Hoseth bracht Molde terug op voorsprong in de 70e minuut maar de vreugde was van korte duur daar Pedersen ervoor zorgde dat Godset terug kon aanklampen. Een goede assist van Baye Djiby Fall zette Moström op weg naar doel en dat leverde Molde uiteindelijk de drie punten op. Een goede zaak voor Molde dat het seizoen slecht begonnen was. De ploeg heeft nu zeven punten en staat voorlopig op een tiende plaats. Godset staat zesde met tien punten.

Vålerenga won uit bij Sandefjord met het kleinste verschil. Het enige doelpunt viel laat in de wedstrijd via een pass van Morten Berre naar Fellah die de 0-1 binnenwerkte.