Everton blijft dankzij Cahill op Europese koers

Everton moest winnen bij Blackburn om de hoop op Europees voetbal in leven te houden. Bijna leed het puntenverlies, maar uiteindelijk kon Tim Cahill Everton in de slotfase de volle buit bezorgen.

Blackburn Rovers - Everton: 2-3

Tim Cahill heeft op de valreep Everton voor puntenverlies behoed op het veld van Blackburn Rovers en daardoor blijft de ploeg op Europese koers. Na vier minuten kreeg Everton al een penalty na een fout op Arteta en de Spanjaard joeg de bal zelf tegen de netten. N'Zoni stelde met een knal vanop twintig meter gelijk.

Twaalf minuten voor tijd dacht Everton de buit binnen te hebben na een doelpunt van Yakubu, maar twee minuten later bracht Roberts Blackburn weer langszij. Uiteindelijk was het dan Cahill die de 2-3 scoorde. Everton blijft zo, met nog drie wedstrijden te spelen, op één punt van Aston Villa, dat wel nog een westrijd te goed heeft.

Sunderland - Burnley: 2-1
Burnley zakt voorlopig naar de voorlaatste plaats na verlies op het veld van Sunderland. Na 24 minuten nam Sunderland verdiend de voorsprong via Fraizer Campbell. Darren Bent besliste het duel zes minuten voor rust. Campbell leverde al koppend de assist en Bent vuurde raak.

Kort voor tijd redde Stephen Thompson nog de eer namens Burnley, maar meer zat er niet in voor de Clarets, waardoor Sunderland op 41 punten komt. Burnley zakt naar de voorlaatste plaats. (AN)