VC.Zwijnaarde wint de derby tegen Bottelare.

Hendrik De Vriesere

Op het terrein van Bottelare stond de eindstand al vast na vijftien minuten. Langs beide kanten misten ze nog enkele kansen, maar Bottelare is zeker na de nederlaag voor het behoud in derde provinciale B.

ESA Bottelare - VC Zwijnaarde   1-2

Nadat de aanvoerder van ESA Bottelare felicitaties en een grote bos bloemen (waarvoor dank) had overgemaakt had aan kapitein Glenn De Backer begon VC aan de wedstrijd als een TGV. Al na 3 minuten schilderde Yannick Boone een hoekschop op de knikker van Sammy De Bundel die staalhard binnen kopte (0-1). De thuisploeg reageerde gevat en direct aan de overzijde kopte Kevin Verbeeck een vrije trap van Burak Bodur krachtig in maar doelman Kevin Van de Sompele haalde met een schitterende reflex de bal van onder de lat. Na 8 minuten kon Kay Meirlaen zo een 40 meter ongehinderd oprukken, sneed dan naar binnen en knalde laag in de korte hoek binnen (0-2). Na 13 minuten een knappe actie van Dominic Vandewijngaerde op links, Domi kapte zijn tegenstrever uit en zette dan voor maar Joachim De Geyter werkte de bal in corner net voor de neus van Dusty De Geyter. Plotseling viel de vulkaanwolk van de Eyjafjallajökull (lees: “Eja-Fjalla-Jeutekel”) neer over Bottelare en viel de motor van VC stil. Twee minuten later had de thuisploeg dan ook de aansluitingstreffer te pakken toen Kevin Verbeeck doorheen de VC-defensie wandelde (1-2). De VC-motor sloeg niet meer aan maar toch kreeg VC de kansen om de voorsprong verder uit te diepen. Na 24 minuten ging Kay Meirlaen weer op wandel, zette 2 man in de wind en haalde uit met buitenkant rechts maar de bal verdween net naast de kruising buiten. Op het half uur trof Yannick Boone de paal maar noch Sammy De Bundel of Dominic Vandewijngaerde kregen de terugkaatsende bal niet over de doellijn door de erbarmelijke staat van het veld. Ondertussen liet de veel te lakse scheidsrechter Jan Drieghe na geel te trekken voor Resul Karakaya en Jeroen Baert na aanslagen op respectievelijk Dusty De Geyter en Robby Smorgens. Na 34 minuten een knappe opening van Kay Meirlaen op Dominic Vandewijngaerde die zo alleen voor doelman Carl Roegies verscheen maar Domi werkte iets te zwak af en zag zijn poging van de lijn gekeerd. De laatste kans van de eerste helft (en profiteer ervan- zie verslag tweede helft) was voor de thuisploeg toen Kevin Verbeeck een hoekschop van Burak Bodur nipt over kopte. Rust 1-2.

De tweede helft was één lange geeuw en het duurde tot 13 minuten vòòr tijd alvorens er iets te beleven viel, Matthias Neirynck trapte een corner en Ken De Backer zag zijn kopbal van de lijn gehaald. Drie minuten later ontbond Kevin Everaert zijn duivels, Kevin liep alles en iedereen voorbij maar de afwerking liet te wensen over. De laatste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg toen Burak Bodur een afvallende bal in één tijd schitterend op de slof nam maar de bal zoefde centimeters naast de paal buiten. Ondertussen bleef scheidsrechter Jan Drieghe alles met de mantel der liefde bedekken en trad hij niet op tegen natrappen van Kevin Verbeeck op Dominic Vandewijngaerde toen de bal al over de zijlijn was en als triest hoogtepunt werd Matthias Neirynck naar het ziekenhuis getrapt in de allerlaatste minuut. De heer Drieghe floot niet eens en de assistent-scheidsrechter Reggie Blommaert zei dat het zijn eigen fout was omdat hij maar niet achter die bal moet lopen als je 1-2 voor staat. Zo dat weten we dan ook weer...