Ancelotti wil verjongingspolitiek doorvoeren bij Chelsea
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 6 reacties
Ancelotti wil verjongingspolitiek doorvoeren bij Chelsea
Foto: © SC

Carlo Ancelotti, manager van Chelsea, wil volgend seizoen een paar dertigers buitenwerken en jong eigen talent laten doorstromen naar de eerste ploeg. De toekomst van een paar grote namen bij Chelsea is nu dus onzeker.

Het zou gaan om Michael Ballack, Paulo Ferreira en Juliano Belleti die alledrie de dertig al gepasseerd zijn en hun contract deze zomer zien aflopen. Ancelotti zou in hun plaats liever Gael Kakuta en Nemanja Matic een kans geven.

"Sommige spelers zullen moeten vertrekken, want we willen meer aandacht besteden aan de spelers uit onze jeugdopleiding", zegt Ancelotti. "We hebben zeer goede jeugdspelers en het wordt tijd dat zij zich mogen bewijzen in het eerste elftal. Die jongens zijn er klaar voor."

Waar de achterban van Chelsea liever grote namen naar Stamford Bridge zien komen, geeft Ancelotti de voorkeur aan het talent van de club. "De fans zullen meer tevreden zijn als we de titel en de FA Cup winnen. Daarna komen er wel weer nieuwe spelers. Het belangrijkste is dat ze geen nieuwe coach krijgen", lacht de Italiaan.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties