Beveren-supporters voelen zich bedrogen en belogen

Bram Coenen
| 18 reacties
Beveren-supporters voelen zich bedrogen en belogen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zonet brachten we u al het bericht dat de fusie tussen Beveren en Waasland zo goed als rond is. De Supportersfederatie van SK Beveren is het hier echter grondig oneens mee. Wij ontvingen volgende reactie.

Bestuur KSK Beveren en Gemeentebestuur steken supporters en medewerkers mes in de rug !

Supporters KSK Beveren belogen en bedrogen !

Donderdagavond 6 mei 2010 vormt een zeer triest dieptepunt (en tegelijk wellicht eindpunt) in de bijna 75-jarige geschiedenis van voetbalclub KSK Beveren. Op een niet-rechtsgeldig opgeroepen (Buitengewone) Algemene Vergadering bleken 6 van de 8 leden van de VZW KSK Beveren in te stemmen met de uitwerking van een fusie met Red Star Waasland.

De Supportersvereniging KSK Beveren vzw is sinds 2007 lid van de vzw KSK Beveren en stemde vanzelfsprekend TEGEN het geformuleerde fusie-voorstel. Hierin werd de Supportersvereniging spijtig genoeg enkel gesteund door André Bolsens, Ondervoorzitter van de club.

Met grote verontwaardiging diende vastgesteld te worden dat de overige leden van de VZW de verdere uitwerking van het fusie-voorstel goedkeurden.

Zeer frappant hierbij is dat Voorzitter Dirk Verelst – die de voorbije weken op leugenachtige wijze naar de supporters toe liet uitschijnen dat hij zou strijden voor de club – en Els Van Goethem – vertegenwoordiger van de Jeugd van KSK Beveren – hierbij mee het doodsvonnis van KSK Beveren ondertekenden !

 

Strijd tegen fusie wordt toch voortgezet !

 

Ondanks de vrij bepalende beslissing van de Algemene Vergadering van gisteren, zal de Supportersvereniging (en het Actiecomité 100% KSKB of niets) hun strijd de komende dagen blijven voortzetten.

De oproeping voor de (buitengewone) Algemene Vergadering van 6 mei 2010 is immers niet rechtsgeldig gebeurd. Voorzitter Dirk Verelst riep alle leden van de vzw slechts op dinsdag 4 mei 2010 op en omschreef de agenda slechts als zijnde een “bespreking toekomst club”.

 

De Supportersvereniging heeft dan ook vooraf bezwaar geuit tegen deze oproepingswijze en voorbehoud gemaakt omtrent de rechtsgeldigheid ervan. Tom Rombouts, lid van de vzw en raadsman van Dirk Verelst, heeft vooraf dan ook erkend en bevestigd dat de oproeping niet is gebeurd in overeenstemming met de statuten en stelde zelfs eerst voor om de Algemene Vergadering te annuleren.

Toch heeft de Algemene Vergadering onder alle voorbehoud en ondanks het geuitte bezwaar plaatsgevonden, met alle gevolgen vandien.

De Supportersvereniging onderzoekt momenteel dan ook de mogelijke gerechtelijke stappen die zij tegen deze niet-rechtsgeldige beslissing kan ondernemen.

Ook andere acties tegen de fusie worden momenteel achter de schermen besproken en gepland.

Op deze manier zal de Supportersvereniging KSK Beveren en het actiecomité tot de laatste snik vechten voor hun club en het zelfstandig voortbestaan ervan ! De resultaten van het referendum onder de supporters van KSK Beveren, waarbij 77% TEGEN een fusie stemde, mag niet worden verwaarloosd.

De komende dagen zal de Supportersvereniging nog een uitgebreid verslag uitbrengen van de manier waarop de club en het Gemeentebestuur alle supporters hebben belogen en bedrogen !

Niet alleen blijkt de meerderheid van het bestuur hun eigen club ten grave te dragen, vooral de manier waarop de supporters de jongste weken en maanden zijn behandeld tart alle verbeelding !

Voortdurend heeft de club, en vooral Voorzitter Dirk Verelst, de eigen supporters aan het lijntje gehouden en met allerhande leugens acties proberen sussen. Zo heeft Dirk Verelst meermaals aan eigen medewerkers en supporters bevestigd en beloofd dat hij nooit in een fusie zou stappen, en zeker niet met Red Star Waasland ! Deze beloftes blijken nu flagrante leugens te zijn…

Het doet uiteraard enorm veel pijn dat onze club zal verdwijnen, maar rekening houdend met de wijze waarop dit alles is gebeurd, blijkt dit de grootste marteling uit de geschiedenis te zijn !

De supporters van KSK Beveren zullen zich dan ook nog laten horen in de komende dagen. Al het mogelijke zal gedaan worden om de fusie alsnog te vermijden ! Een fantastische club als KSK Beveren mag niet verdwijnen in haar 75-jarig jubileum-jaar !

 

Met strijdvaardige geel-blauwe groeten !!!

 

 

 
Hans Van den Nieuwenhof
Namens Supportersvereniging KSK Beveren vzw - zie ook www.svkskb.be
Koben Geertsstraat 50
9120 Beveren
Ondernemingsnummer 0888 700 736
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties