Eindronde 2de: Roeselare is er klaar voor

Eindronde 2de: Roeselare is er klaar voor
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roeselare start zondag aan de eindronde met de tweedeklassers in een overlevingstocht om in de Jupiler Pro League te blijven.

Hoofdscout Andy De Smet ging voor trainer Dennis Van Wijk alle tegenstanders bekijken. Wat denken de West-Vlamingen over hun opponenten?

Bergen wordt gezien als een taaie brok, een ploeg die volledig is afgestemd op aanvaller Cédric Roussel. "Hij mag dan niet meer zo fel opvallen, hij is nog niks van zijn scorend vermogen verloren. Er loopt ook heel wat ervaring rond in Henegouwen. Veel spelers waren al actief op het hoogste niveau", aldus De Smet in HLN.

Over Eupen tasten ze een beetje in het duister. "De Oostkantonners hebben een leuke kern, maar bijna alle spelers zijn geleend van grote clubs als Fiorentina, Milan, Bari, Parma enz... Die jongens willen zich zeker in de kijker spelen, maar of ze volgend jaar nog in Eupen zijn, is maar zeer de vraag. Het zou wel eens ten koste van het collectief kunnen gaan."

KVSK United wordt beschouwd als de minst attractieve ploeg in de eindronde. "Maar het is wel een hecht blok met veel ervaring. Dufour en Ketting zijn twee sleutelspelers."

"We mogen geen enkele ploeg onderschatten en dienen met de nodige concentratie aan elke partij te starten. We moeten wel in staat zijn hen ons tempo op te dringen en de matchen in handen te nemen. We staan even sterk als in de eindronde vorig seizoen. We zijn er klaar voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties