Kilometers tellen voor Roeselare en Bergen

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Kilometers tellen voor Roeselare en Bergen
Foto: © SC

Alles staat vandaag in het teken van de Limburgse clash tussen Racing Genk en STVV, maar in de schaduw van die wedstrijd wordt er ook nog gestreden om het laatste ticket voor eerste klasse. Koplopers Roeselare en Bergen staan voor lastige verplaatsingen.

Roeselare staat vooral voor een verre verplaatsing. De West-Vlamingen moeten in totaal maar liefst 250 kilometer, enkele rit, afleggen om in Eupen te geraken. Een busrit die in de benen kruipt.

De thuisreputatie van Eupen moet Roeselare niet meteen vrezen. De club won in tweede klasse slechts de helft van de wedstrijden in het eigen Kehrwegstadion. Van de toppers kwam echter alleen Lierse winnen, Bergen en United gingen voor de bijl.

United sterk in eigen huis

Ook Bergen wacht een lange verplaatsing richting Lommel. De weg naar het Stedelijk Sportstadion is ruim 180 kilometer lang. Bovendien houdt Bergen geen goede herinneringen over aan de competitiewedstrijd. Les Dragons verloren met 2-0.

Unitedtrainer Franky Van der Elst kan een sterk thuisrapport voorleggen. Twaalf van de achttien wedstrijden werden gewonnen en slechts twee keer gingen de bezoekers met de drie punten naar huis.

U kan de wedstrijd KVSK United – Bergen om 16u LIVE volgen op Voetbalkrant.com. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws