Algerijnse bondscoach laat topspits verrassend thuis

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Algerijnse bondscoach laat topspits verrassend thuis
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hameur Bouazza is verrassend genoeg niet opgenomen in de Algerijnse WK-selectie.

De aanvaller van het Engelse Blackpool, dat momenteel nog strijdt voor promotie naar de Premier League, was een belangrijke pion tijdens de afgelopen Africa Cup. Hij is ook één van de weinige Algerijnse spitsen die trefzeker is bij zijn clubteam.

"Ik ben in shock", zegt Bouazza. "Ik kan niet begrijpen dat ik er niet bij ben. Het lijkt alsof iemand met een baseballknuppel in mijn gezicht heeft geslagen. Ik kom werkelijk uit de lucht gevallen."

"Ik ben inderdaad gekwetst geweest, maar dat is achter de rug. Sommige spelers in de preselectie hebben op dit moment nog ergere blessures dan mij, maar zij krijgen toch het voordeel van de twijfel. Ik weet echt niet wat er gebeurd is."

"Enkele ploegmaats hebben me al gebeld. Ze konden het ook niet begrijpen. Hier sta je dan. Ik ga dus niet naar de wereldbeker met mijn land. Uiteraard zal ik Algerije steunen, maar ik had toch gehoopt er zelf bij te zijn. Het is ongelooflijk."

De Algerijnse bondscoach Saadane gaf eerder deze week toe dat zijn preselectie hem veel slapeloze nachten had bezorgd, maar dat hij aanvaller Bouazza uit de selectie zou laten, had niemand durven denken. Zijn beslissing stuit op veel kritiek in Algerije.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties