Racing Mechelen krijgt njet, eindronde kan doorgaan

Steurbaut Kersten
| 26 reacties
Racing Mechelen krijgt njet, eindronde kan doorgaan
Foto: © SC

Het Belgisch Sporttribunaan (BAS) heeft de klacht van Racing Mechelen versus Touré en de Belgische bond ongegrond verklaard. De eindronde in bevordering kan nu afgewerkt worden, Racing Mechelen zakt naar vierde klasse.

Volgens Racing Mechelen zou Willebroek-Meerhof, de laatste uit derde klasse A een niet-speelgerechtigde speler opgesteld hebben. De club betwistte de uitspraak van de KBVB om Willebroek-Meerhof geen straf op te leggen.

Dat had zware gevolgen. Bij een sanctie voor Willebroek zou RC Mechelen via de eindronde toch nog in derde klasse kunnen blijven. Die kans ziet de club nu aan zijn neus voorbijegaan.

De eindronde in bevordering was al een paar weken opgeschort in afwachting van de uitspraak van het BAS. Zondag kunnen de clubs op het veld eindelijk de strijd aan gaan.

Racing Mechelen: “Uitspraak faalt op juridisch-technisch vlak”

Bij Racing Mechelen begrijpen ze de beslissing van het BAS niet. “Deze uitspraak gaat in tegen alle stukken van het dossier”, klinkt het.

“In het document tussen Touré en zijn club staat letterlijk dat het geen arbeidsovereenkomst is en dat Toure niet onder gezag staat van zijn club. Het BAS oordeelt echter dat het wel een geldige arbeidsovereenkomst betreft. Op welke gronden men zich hiervoor baseert, worden niet meegedeeld.”

“Wanneer men de redenering van het BAS volgt heeft elke provinciale speler die een contract heeft met zijn club voor zijn onkosten, een arbeidsovereenkomst. Op zijn minst kan worden gesteld dat de arbitrale uitspraak faalt op juridische-technisch vlak."

Racing Mechelen bekijkt of het de komende dagen nog stappen kan onder nemen. “Al kan er maar in een zeer beperkt aantal gevallen in hoger beroep worden gegaan tgen een arbitrage-uitspraak.” 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties