Gent klopt Roemeense nummer drie

De Nijs Michael
| 10 reacties

Anderlecht ging vorige week nog onderuit tegen Roemeens kampioen Cluj, maar dinsdagavond zorgde AA Gent voor een kleine Belgische revanche. De Buffalo's wonnen in een oefenmatch met 3-1 van FC Vaslui, de nummer drie uit Roemenië.

De wedstrijd werd afgewerkt op het veld van KSV Temse. De Gentse suppporters die toch afzakten naar de partij kregen aanvankelijk weinig te zien. Voor de pauze kwamen de Buffalo's niet tot scoren. Ook FC Vaslui, dat straks aan de bak moet in de Europa League, vond de weg naar doel niet.

Na tien minuten in de tweede helft brak de partij dan toch open. Gent kwam via een strafschopdoelpunt van Mbaye Leye op voorsprong. Lang duurde de vreugde niet, want enkele minuten later maakten de bezoekers gelijk. Bernd Thijs kroonde zich vervolgens tot matchwinnaar. Na 65 minuten kopte de Gentse sterkhouder de 2-1 tegen de netten. Vlak voor tijd zorgde diezelfde Thijs vanop de stip voor de 3-1-eindstand.