Willebroek-Meerhof gaat in vereffening

Steven Bologne
| 41 reacties
Willebroek-Meerhof gaat in vereffening

Het hing al enkele dagen in de lucht, het werd pas deze avond officieel gestemd op de algemene vergadering. Het bestuur van Willebroek heeft de piste van de vereffening gekozen, hierdoor komt de club niet meer in actie in vierde klasse B dit seizoen.

De financiële situatie bij de fusieclub was in die mate erg, dat het bestuur van de club er donderdagavond de stekker heeft moeten uittrekken. De club gaat in vereffening en een curator zal worden aangesteld om alsnog te redden wat er te redden valt op de Schalk. Concreet wil dat zeggen dat de club niet in actie komt in vierde klasse, de jeugdwerking zou nog wel het seizoen kunnen volmaken. De club hoopt vanaf volgend seizoen opnieuw met een blanco register van start te kunnen gaan.

“Willebroek-Meerhof leefde jarenlang boven haar stand”, klinkt het uit de bestuurskamer. “Ex-voorzitter Christian Mellaerts bracht de club dan wel tot in derde klasse, dat kostte echter handenvol geld, niet verwonderlijk dat spelers zich hier in de zevende hemel waanden. De schuldenberg is gigantisch. De ex-preses verliet wellicht bewust de club in maart 2009, de kloof die achterbleef kregen we ondanks veel goede wil niet meer weggewerkt.”

Vierde klasse B gaat straks dus niet van start met de zestien vooropgestelde clubs, wel met vijftien. Dit heeft tot gevolg dat er nu twee ploegen rechtstreeks zullen zakken in plaats van drie. De derdelaatste zal dan het behoud moeten afdwingen in de barrages. Spelers en trainers staan intussen op straat en zoeken allen naar een nieuwe werkgever.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties